in

2021 design show: special details

The Design Showcase showcases four additional projects that have been named finalists in the competition. Here, we share some of the unique design elements that stood out to the jury.

Evangelical Community Hospital, Lewisburg, Pennsylvania.
Submitted by CallisonRTKL

The Evangelical Community Hospital sought to revitalize its existing hospital by adding a new bed tower that links to the old building. To ensure that the new design, from the main entry to the patient’s room, supports a patient and family-centric model of care, the team validated the concepts using both physical and virtual models and user cohort testing. Efficiencies were gained through the project by changing from double rooms to single patient rooms with interconnected bathrooms, allowing for a larger care area for staff and improving patient sight lines from the corridor. In addition, sliding doors were designated for patient rooms, reducing the overall width of the floor plate and allowing light from the fully glazed external patient room wall to reach the corridor. Meanwhile, a decentralized nursing model has been adopted, including decentralized drug storage that was developed with nursing staff and pharmacy. (Image source: Courtesy of HDR © 2020 Dan Schwalm)

 

Grand Island Regional Medical Center, Grand Island, Neb.
Submitted by HDR

The design of Grand Island Regional Medical Center was initiated by a group of local physicians and business leaders to deliver a community-driven healthcare solution focused on wellness to Grand Island, NE. For example, the exterior of the 173,000-square-foot building features an open-hinged red panel system that conveys the classic Great Plains red barn and a clean, modern building form inspired by the Stuhr Museum near Prairie Pioneer. A move to integrate basic mechanical systems on the second floor, above a field stone platform, allows lofts patient rooms with more height to view the landscape through wide windows. On the walls of patient rooms adjacent to those windows are full-height paintings showing landscapes of the Midwest, a sight unique to each room. The drawings can then be viewed from outside at night, creating a glowing lantern effect. A final nod to the community comes in the built-in flexibility of expanding to serve the population in the future, with support in place for additions to the Department of Surgery and Emergency as well as the vertical expansion of the patient tower. (Image source: Courtesy of HDR © 2020 Dan Schwalm)

 

Penn Medicine Radnor, Radnor, Pennsylvania.
Submitted by Ballinger

As part of a mixed-use development that transforms an existing suburban office park, Penn Medicine Radnor contributes to the regeneration of the site in several ways. In general, the design of the package itself places buildings at the fringes and eliminates rooftop parking, creating more opportunities for nature’s presentation. The components of the main planned site (office building and hotel) are connected via a network of walking paths, and sometimes share amenities as well – for example, the Penn Medicine Radnor small farm office building and outdoor pool pavilion share. Environmental stewardship and liveliness are enhanced within the building itself, too, with defined aesthetics through light-filled spaces, a warm neutral palette, and nature-inspired graphics incorporated throughout. To further blur the distinction between inside and out, there is a glass facade, spacious windows, and a glass bridge between the wings to create a naturally lit lounge with seating and views throughout. (Photo credit: Albert Vecerka)

 

UCHealth Steadman Hawkins Clinic Denver and CU Sports Medicine Center, Denver
Submitted by BSA LifeStructures

California Health Steadman Hawkins Clinic Denver and CU Sports Medicine Center offer a holistic approach to care that includes an orthopedic clinic, physical therapy, rehabilitation spaces, operating rooms, imaging, training, trails and turf field. The design itself helps support an immersive sports performance experience. As patients arrive, there are instant views of the green outdoor lawn for inspiration, while the towering, light-filled lobby displays sightlines to the site’s adjacent gym and golf course and incorporates a sports-inspired digital display, sports cases, and team memorabilia. The building also reflects its location, with an exterior featuring Colorado Bluff stone, wood tones, and plenty of natural light and views to blend the interior with the exterior. Meanwhile, interiors prioritize daylight throughout, including wells of light to brighten the clinical areas, as well as transparency between spaces, such as the education on the second floor and a conference room with wide windows that overlook the gym and lobby below. (Photo credit: Albert Vecerka)

 

 

What do you think?

Written by Joseph

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Some actual news about reports of adverse events at Moderna

August Harvest vs 5G; The militarization of the United States and its colonization of other countries to fuel space wars in exchange for measures of moderation